1 Takipçi | 0 Takip
Kategorilerim

Feja

Diğer İçeriklerim (28)
Tüm içeriklerim
Takipçilerim (1)
08 09 2017

AI VRENJTI - Kurani Kaptina 80 - 'Abese

AI VRENJTI - Kurani Kaptina 80 - 'Abese       1. Ai vrenjti (fytyrën) dhe u kthye.   2. Ngase atij i erdhi i verbëri.   3. E ku mund ta dish ti, ndoshta ai do të pastrohet.   4. Apo do të këshillohet dhe këshilla do t'i bëjë dobi!   5. E ai që nuk ndien nevojë (për Zotin) pse ka pasuri,   6. Ti atij i vë veshin (i drejtohesh)!   7. Po ti nuk ke përgjegjësi, pse ai nuk pastrohet.   8. Ndërsa ai që nxiton dhe vjen te ti,   9. Dhe meqë ai frikësohet,   10. E ti nuk e zë asgjë (dhe nuk ia vë veshin fjalës së tij),   11. Jo ashtu! Në të vërtetë këto janë këshilla. (Kurani, ‘Abese 80:1-11)   Arsyeja për shpalljen e vers’it të lartpërmendur e kaptinës ‘Abese është një ngjarje e vërtetë.   Në një rast i dërguari, fliste dhe këshillonte disa të pasur nga fiset Kurejshite të Emevitëve, e në mesin e tyre ishte edhe Osman Ibn Affan (i cili më vonë bëhet kalifi i tretë).  Derisa i dërguari (b.p.) u fliste, Abdullah Ibn Umm Maktoom i cili ishte ashab i të dërguarit (b.p.) dhe që ishte i verbër u afrua. I dërguari i Zotit (b.p.) me kënaqësi e pranoi duke i treguar respekt dhe u ul afër tij.  Pasi që u ul, Abdullah Ibn Maktoom ia bëri pyetjen e vet të dërguarit. Mirëpo, i dërguari pyetjes së tij menjëherë nuk i përgjigjet, për arsye se ende nuk kishte mbaruar bisedën me Kurejshit.  Pasi që Abdullahu ka qenë i varfër dhe i verbër, udhëheqësit e fiseve Kurejs... Devamı